Go Back
עוגת סברינה עסיסית

עוגת סברינה עסיסית ומרשימה

עוגה מפוארת ומרשימה במראה מהמם. מקבלת מרקם עסיסי עם שילוב טעמים מענג בכל ביס. הכי ממכרת לשבת!
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: כפיר דהן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס פתי בר (טחון דק)
  • 1 כפית סולת
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס שמן
  • ¼ כוס חלב (לפרווה אפשר מיץ תפוזים)

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ¼ כוס משקה רום
  • 3 טיפות לימון

לקצפת:

  • 1 פודינג וניל
  • ½ כוס חלב
  • 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר למשך 5 דקות.
  • מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלמונים, שמן וחלב.
  • מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת ומערבבים בתנועות עטיפה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-160 מעלות טורבו עד להזהבה. כ-30-35 דקות.
  • להכנת הסירופ - מבשלים הכל ביחד על אש נמוכה למשך 20 דקות.
  • להכנת הקצפת - מקציפים את כל החומרים יחד.
  • כאשר העוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מרטיבים בסירופ ומורחים מהקצפת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.