Go Back
מרק אפונה משג

מרק אפונה משגע עם טיפ

מנה בריאה וטעימה ביותר של מרק אפונה במרקם משגע וסמיך המלא באפונה מפנקת עם מגוון ירק מרענן
ציון 4.39 על ידי 26 דירוגים
באדיבות: גלית בן אהרון

המצרכים

  • 1 בצל
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • גזר
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 ½ כוסות אפונה יבשה (שטופה היטב)
  • כוסברה ופטרוזיליה קצוצה

תבלינים לפי הטעם:

  • מלח פלפל
  • חויאג למרק
  • כורכום מעט
  • כמון מעט

אופן ההכנה

  • בסיר מטגנים את הבצק ואז מוסיפים את העלי סלרי (גבעולים בלבד), שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר, תפוחי אדמה, אפונה יבשה ולבסוף כוסברה ופטרוזיליה קצוצה.
  • מוסיפים את התבלינים ואז מוסיפים ציר ירקות או מים רותחים לסיר עד שיכסו את הכל. מבשלים עד שמוכן.
  • טיפ - אחרי שהמרק מוכן לגמרי מומלץ לקחת חלק מהסיר ולטחון וככה מקבלים סמיכות. לא צריך לטחון את הכל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.