Go Back
עוגת גבינה דיאטטית

מתכון עוגת גבינה דיאטטית

עוגת גבינה דיאטטית שלא מתפשרת על הטעם בכלל. מכינים מבצק כוסמין לבן בריא עם גבינה 5% בלבד
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים

ציוד

תבנית אלומיניום מרובעת או פיירקס מרובע

המצרכים

לבצק הפריך:

  • 1 כוס קמח כוסמין לבן (אפשר גם קמח רגיל)
  • 50 גרם נטורינה (קרה קוביות)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 חלמון
  • 1 כף מים

לתערובת הגבינה:

  • 4 ביצים גודל L
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת 5%
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 כפות גדושות קורנפלור

אופן ההכנה

  • נתחיל בבצק - בקערת המיקסר עם וו גיטרה נביא קמח, נטורינה קרה וסוכר חום למרקם פירורים
  • נוסיף חלמון ומים ונמשיך לעבד עד לקבלת בצק אחיד לא ללוש יותר מדי.
  • נרפד תבנית אלומיניום מרובעת או פיירקס מרובע בכל כמות הבצק ומהדקים היטב.
  • בקערה נערבב גבינות עם סוכר. נוסיף ביצים בזו אחר זו תוך טריפה עד להטמעות. נוסיף קורנפלור ונקפל עם מרית עד להטמעות בתערובת.
  • לצקת את התערובת על הבצק שבתבנית.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-200 למשך 15 דקות בערך. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-150 ואופים עוד כ 60-70 דקות.
  • נכבה את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוכו. העוגה תפול וזה בסדר! אנו רוצים קוביות עדינות ולא בומבות.
  • נכניס למקרר למשך הלילה. פורסים לקוביות שוות ומפדרים באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.