Go Back
עוגיות בריאות

עוגיות בריאות עם טחינה ושיבולת שועל

עוגיות קלות להכנה המקבלות מרקם קראנצ'י חלומי עם חווית טעמים מענגת בכל ביס קטנטן מבלי רגשות אשמה
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה של 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס טחינה גולמית
  • 90 גרם חמאה רכה
  • 1 ½ כוסות קמח (אפשר חצי מהכמות קמח מלא יוצא טעים)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 ¼ כוסות שיבולת שועל מלאה
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כוס חמוציות (ללא סוכר)

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את כוס סוכר חום, 3 ביצים, כפית תמצית וניל, 3/4 כוס טחינה גולמית ו-90 גרם חמאה רכה.
  • מערבבים הכל ביחד לאחידות.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, שיבולת שועל מלאה, אגוזי מלך קצוצים גס וכוס חמוציות ללא סוכר. מערבבים היטב.
  • עם ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים טיפה לשטח ולהניח על נייר אפיה במרווחים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.