Go Back
עוגת שכבות בצק

עוגת שכבות בצק עם נוטלה חמה

עוגת שכבות מבצק חלומי ברכות מדהימה עם המון נוטלה חמה בפנים בטקסטורה אגדית. ביס אחד ואתם מכורים.
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: נורית כחלון סיני

ציוד

תבנית 22

המצרכים

  • 150 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר, או מזולה לפרווה)
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קמח
  • 1 ½ כוסות קורנפלור

למלית שוקולד:

  • 3-4 כפות גדושות נוטלה (או שוקולד פרווה איכותי אחר)
  • אגוזים קצוצים (או חלבה)
  • ממרח (למילוי בצק הרולדה)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל החומרים של הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. ⅔ מהבצק מכניסים למקרר.
  • ו-⅓ משטחים בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ולאפות כ-8 דקות בתנור חם כ-180 מעלות. להוציא מהתנור ולקרר.
  • שופכים לתוך קערית 3-4 כפות גדושות נוטלה וממיסים כמה שניות במיקרוגל. אפשר גם שוקולד פרווה איכותי אחר (בגלל החורף השוקולד מתקשה מעט וזה יעזור במריחה). למרוח את השוקולד נוטלה על בסיס העוגה, לפזר אגוזים קצוצים או חלבה.
  • את הבצק שנותר במקרר לרדד על משטח מקומח היטב (הבצק רך ולכן חשוב להקפיד על זה). למלא בשוקולד ולגלגל לרולדה,ואת הרולדה חותכים לפרוסות.
  • מניחים את הפרוסות על בסיס העוגה שבתבנית (שמרחנו מעליו שוקולדף תמונה למטה). זה יוצר את הטקסטורה בחיתוך.
  • אופים עוד כ-25 דקות עד שמקבל גוון זהוב עמוק. אפשר גם לפדר בענני אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.