Go Back

קציצות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה

קציצות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה. ארוחה עשירה, מזינה וטעימה בסיר אחד.
ציון 4.48 על ידי 53 דירוגים

המצרכים

  • 5-6 תפוחי אדמה (בינוניים, חתוכים לריבועים)
  • לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 200 גרם בשר בקר טחון (ניתן להכין הכל רק מבקר טחון)
  • 1 בצל מגורד
  • 1 תפו"א קטן מגורד
  • פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית בהרט לקציצות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוק
  • לרוטב:
  • 1 בצל
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 שיני שום מגורדות
  • 1 כף כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים לקציצות יחד ואז מתבלים ב 2 כפות שמן, כפית בהרט לקציצות, פלפל שחור, מלח, כפית פפריקה מתוקה
  • ליצור קציצות עם ידיים משומנות…להניח בתבנית עם נייר אפיה ולהכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות…
  • לחמם שמן חצי עמוק במחבת…לשמן את הידיים לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה…להניח בנייר סופג. (לא חייב לטגן ניתן לוותר על הטיגון)
  • לרוטב - לטגן בצל לרצועות עם רבע כוס שמן עד להזהבה…להוסיף 2 שיני שום מגורדות לטיגון קצר…כף כורכום….לערבב קלות…להוסיף את הקציצות והתפוחי אדמה ..חצי כפית כמון. 2 כוסות מים רותחים מהולים עם כף אבקת מרק עוף …להוסיף פלפל שחור גרוס ..לאחר שהרוטב מבעבע
  • להנמיך להבה ואז נבשל 40 דקות על להבה נמוכה. לקראת סיום לבזוק כוסברה קצוצה ומעט שמיר קצוץ, ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.