Go Back
תבשיל עוף עם זיתים

תבשיל עוף עם זיתים מושלם

תבשיל עוף עם זיתים בנוסח מרוקאי, ארוחה עשירה ומפנקת לכל מועד!
ציון 4.53 על ידי 48 דירוגים
באדיבות: שרין מלכה

המצרכים

  • 5-6 יח' שוקי עוף
  • זיתים מגולענים (לפי הטעם)
  • גמבה אדומה פרוסה לרצועות
  • 7 שיני שום קצוצים
  • 1 לימון קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור כוסברה
  • מים (שמן)
  • כורכום
  • פפריקה
  • מרק עוף
  • כמון
  • מלח
  • סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • נכניס את הזיתים לסיר מים שיכסו את הכמות ונרתיח על מנת שתצא המרירות של הזיתים.
  • בינתיים בסיר נוסף נרתיח שמן ונוסיף את הגמבה האדומה, 3-4 דקות עד שזה מתחיל להתרכך, לאחר מכן נוסיף את השום ונערבב עוד דקה ביחד עם הגמבה.
  • נוסיף את הלימון עוד חצי דקה שיתערבב ביחד עם השום והגמבה ונוסיף תבלינים: חצי כפית כורכום, כף גדושה פפריקה, כף מרק עוף, כף כמון, מלח לפי הטעם.
  • נוסיף את הזיתים ונערבב הכל יחד עם כל מה שיש בסיר ונוסיף בערך כוס-כוס וחצי מים שיכסו את כל הזיתים ואז נוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכפית סוכר ונערבב.
  • נוסיף את העוף, נשקשק טוב טוב את הסיר שהרוטב יכסה גם את העוף, נוסיף את הכוסברה ונסגור את הסיר ל25-30 דקות
  • ייתכן ויהיה חסר מים באמצע הבישול כי זה מצטמטם, אפשר להוסיף עוד טיפה בין לבין.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.