ניקח מיקסר עם וו לישה ולשים יחד עד לקבלת גוש בצק את הקמח, שמרים, סוכר, ומים. אחרי זאת מוסיפים את החצי כוס שמן וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
לאחר מכן מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש עוד 15 דקות על מהירות נמוכה (זמן הלישה חשוב כדי שיתקבל בצק גמיש ונעים למגע)
מעצבים כדור בצק ומשמנים קלות את כפות הידיים, מלטפים את הכדור מכל צדדיו
עוטפים את הקערה שקית ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח
אם רוצים להכין חלות – אפשר להכין חלת כדורים מ-8 כדורים. כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו-7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם תפיחה. מ-4 כדורים נוספים קולעים חלה גדולה ומניחים גם אותה על התבנית עם נייר אפייה
מתפיחים עד הכפלת הנפח ומברישים בעדינות בביצה טרופה, מעטרים בשומשום או פרג
מחממים תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ואופים למשך 5 דקות. אחרי זאת מנמיכים חום ל-180 מעלות ואופים לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת
שהחלה יוצאת מהתנור, מניחים אותה על רשת לצינון, מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה.