Go Back
עוגת גבינה שוקולד

עוגת גבינה שוקולד לשבת

מרקם רך וחלומי עם טעמים עשירים
ציון 4.42 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: אילנה אפינגר

ציוד

תבנית משומנת מספר 24

המצרכים

לתחתית:

  • 50 גרם חמאה
  • 125 גרם עוגיות קוקיס כוכבים של מן (או כל ביסקוויט או עוגייה אחרים)

למלית גבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 ½ כפיות סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח
  • ½ חבילת שוקולד מריר (50 גרם)

לציפוי: (לא חובה)

  • שוקולד קליק

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל מצרכי המלית עד שלא יהיה גושים ושמים כוס אחת מהבלילה בצד.
  • במיקרו ממיסים חצי חבילת שוקולד מריר ומערבבים בכוס עם הבלילה.
  • ממיסים 50 גרם חמאה וטוחנים לפירורים דקים עוגיות קוקיס כוכבים של מן יחד עם החמאה המומסת ומשטחים בתחתית התבנית .
  • שופכים מעל את מלית הגבינה שערבבנו יחד בשלב הראשון.
  • מעל הגבינה שופכים את הכוס שהשארנו בצד ועושים צורות עם מזלג.
  • נכניס לתנור 200° עשר דקות ראשונות ואחר כך עוד 20 דקות בחום של 180°.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור יש אפשרות להמיס שוקולד קליק ולשפוך מעט. מיד אחרי האפייה העוגה לא כל כך יציבה אבל אחר כך מתקשה. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.