Go Back
סלמון בתנור

סלמון בתנור עם עשבי תיבול

עסיסיות מטריפה בטעם מושלם
ציון 4.36 על ידי 54 דירוגים
באדיבות: במטבח עם לילוש

המצרכים

  • 4 נתחים פילה סלמון (או לקנות חתוך מראש, כ-800 גרם)
  • 2 כפות מיץ לימון (להשרייה)

רוטב חרדל ודבש:

  • 1 כפית חרדל דיזון (מלאה)
  • 2 כפיות דבש (שטוחות)
  • 3 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח גס
  • 2 כפות מיץ לימון

לקראסט

  • ½ כוס אגוזי מלך (טחונים)
  • עשבי תיבול טריים (כוסברה , שמיר , בזיליקום. קצת פחות מחצי צרור מכל אחד)
  • 3 שיני שום

אופן ההכנה

  • כשלב ראשון נשרה את הסלמון עם מעט מלח ומיץ לימון כ30 דקות ואחר כף נשטוף טוב טוב.
  • נכין רוטב – נערבב את החרדל, דבש, לימון ושמן הזית ונשפוך מעל כל חתיכה של דג.
  • לאחר מכן נקצוץ עשבי תיבול לבחירתכם ונטחן אגוזי מלך ונפזר מעל.
  • את הרוטב שנשאר נשפוך על הכל ומפזרים מלמעלה מעט מלח גס.
  • מכסים ומכניסים לתנור ל20 דקות על 180 מעלות.
  • לאחר מכן נוריד את הכיסוי, נעלה את החום מעט ומשאירים להשחמה קלה של כ 5 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.