Go Back
עוגת תותים וגבינה

עוגת תותים וגבינה

טעם נהדר במרקם מענג
ציון 4.32 על ידי 35 דירוגים
באדיבות: ענת קטרי

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

להכנת התחתית:

  • 4 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 1 שקית ווניל
  • 4 כפות קמח אוסם

לשכבת הגבינה:

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג ווניל
  • ½ כוס סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה

לשכבה העליונה:

  • שקית אבקת ג‘לי בטעם תות
  • עשרים תותים חצויים לשניים

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת שכבת הבסיס - נפריד את הביצים ונקציף את החלבונים עם הסוכר. לאחר מכן נוסיף את החלמונים ושאר המצרכים ונערבב. יש לאפות בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל 175-180 מעלות במשך 15-17 דקות (עד שהבסיס תפוח ומקבל צבע זהוב קלות).
  • בעוד הבסיס בתנור ניתן להכין את שכבת הגבינה - יש להקציף יחדיו את השמנת עם אבקת הפודינג ואחר כך לערבב עם הסוכר והגבינה. כאשר הבסיס מוכן נמרח עליו את שכבת הגבינה ונכניס למקרר לכמה שעות עד להתייצבות. כאשר הכל התייצב נוציא מהמקרר ונסדר יפה את חצאי התוצים. עליהם ניצוק את הג‘לי ונכניס שוב לקירור עד להתייצבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.