Go Back
עוגת אגוזים ורסיס

עוגת אגוזים ורסיסי שוקולד מריר

טעם משגע במרקם מדהים ומענג
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

תבנית 24
כוס מדידה 250 מ"ל

המצרכים

  • 1 כוס אגוזי מלך (טחונים גס)
  • 1 חב' שוקולד מריר (מגורד בפומפיה)
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 5 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים היטב: אגוזים, שוקולד מריר, קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל.
  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ¾ כוס סוכר. לאחר מכן מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלמונים.
  • מוסיפים בזרזיף דק חצי כוס שמן ו-¾ כוס מיץ תפוזים, כף תמצית רום וכף תמצית וניל.
  • באופן ידני מוסיפים בעדינות כדי שהקצף לא יפול כל פעם, 2 כפות מתערובת היבשים לקצף הביצים ומערבבים בתנועות עטיפה עם לקקן. לא מערבבים יותר מדי.
  • מעבירים לתבנית 24 ומכניסים לאפייה שתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.