Go Back
+ servings
מתכון מעמול

מתכון מעמול מושלם לשבת

פריכות משגעת עם טעם חלומי
ציון 3.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 3 רולדות גדולות
באדיבות: אילנה מנגן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 ק"ג פחות כוס קמח מנופה (של דגן)
  • קורט מלח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר (מלאות)
  • שקית אבקת אפיה
  • 1 כף גדושה אינסטנט וניל (צרפתי)
  • 1 כוס שמן חמניות
  • מרגרינה קנולה (מחולקת לריבועים בטמפ החדר בצבע תכלת)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי ומסונן)

אפשריות למילוי:

  • ריבה וקוקוס
  • פרג
  • חלבה ופצפוצי שוקולד
  • נוטלה עם שערות חלבה
  • ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים
  • אגוזי מלך עם סוכר חום וקינמון

אופן ההכנה

  • שמים את כל המרכיבים לבצק בקערה לפי הסדר ומערבבים עם כף קודם את היבשים ואז השמן המרגרינה והמיץ בהדרגה למשך מספר דקות, עד לקבלת בצק נעים, לא ללוש יותר מדי.
  • מכסים ושמים למקרר או בחוץ לשעה אפשר יותר.
  • משטחים את הבצק לעלה ומורחים מהמילוי שאוהבים, ומגלגלים לרולדה וחותכים לחריצים (לא עד הסוף)
  • מכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-180 מעלות לאפייה במרכז למשך 15 או 20 דק להזהבה.
  • כשמתקרר בוזקים אבקת סוכר בנדיבות

הערות וטיפים

תמונות אופן הכנה:
מתכון מעמול מתכון מעמול מתכון מעמול מתכון מעמול
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.