Go Back
לימון כבוש

לימון כבוש ביתי מהיר

כמה שקל כך הוא טעים
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: דוד מירב זריהם

המצרכים

  • לימונים מאורכים עם קליפה עבה
  • מלח עבה

אופן ההכנה

  • ניקח לימונים צהובים ויפים, נשטוף אותם ונפרוס אותם לפרוסות בעובי סנטימטר אחד
  • לאחר מכן נסדר בקערה בשכבות כאשר לא לשים פלח על פלח (ראו בתמונות) ובין כל שכבה לשכבה מפזרים בנדיבות מלח עבה
  • נכסה בנייר כסף ליומיים, לאחר יומיים נערבב את הקערה בצורה כזאת שכל מה שמלטה יעלה למעלה ונכסה שוב לעוד יומיים (חוזרים על כך 3 פעמים)
  • לאחר מכן נסדר בצנצנות (עבודה קשה אבל אפשר להוציא את החרצנים, הם נותנים מרירות)
  • נסדר בצנצנת בצורה שלא ישב פלח על פלח (בצורה כמו בתמונות)
  • את הצנצנות נמלא שווה בשווה במיץ הלימון שנשאר בתוך הקערה ואת שאר הצנצנת נמלא מים
  • נערבב טוב שהכל מתערבב ומחלחל פנימה, סוגרים ליומיים שלושה וזה מוכן לאכילה
  • ככל שישב יותר בצנצנת ככה הקליפה יותר תהיה רכה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.