מבשלים היטב את העדשים כ-25 דקות עד לריכוך מלא.
חותכים את הבטטה לקוביות ושמים עליהם כ-¼ כוס שמן
מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
לאחר שהבטטה והעדשים מוכנים נותנים להם להתקרר באופן מוחלט.
שמים בקערה את הבטטה, העדשים, החמוציות ופטרוזיליה.
מערבבים את המלח, הפלפל השחור, המיץ לימון, 2 כפיות וכף השמן יחד עם הסילאן והדבש ומערבבים היטב.
מאחדים את הרוטב לקערת הסלט ולערבב היטב.
ניתן להוסיף גבינה בולגרית מעל הסלט לארוחה חלבית.