Go Back
סלט עדשים

סלט עדשים עם בטטה

טעם מושלם בקלי קלות
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: עטרה ז'ורנו

המצרכים

  • 2 כוסות עדשים
  • 2 בטטות (לחתוך לקוביות)
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס חמוציות
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה

  • מבשלים היטב את העדשים כ-25 דקות עד לריכוך מלא.
  • חותכים את הבטטה לקוביות ושמים עליהם כ-¼ כוס שמן
  • מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
  • לאחר שהבטטה והעדשים מוכנים נותנים להם להתקרר באופן מוחלט.
  • שמים בקערה את הבטטה, העדשים, החמוציות ופטרוזיליה.
  • מערבבים את המלח, הפלפל השחור, המיץ לימון, 2 כפיות וכף השמן יחד עם הסילאן והדבש ומערבבים היטב.
  • מאחדים את הרוטב לקערת הסלט ולערבב היטב.
  • ניתן להוסיף גבינה בולגרית מעל הסלט לארוחה חלבית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.