Go Back
עוגת וופלים

עוגת וופלים בטעם של פעם

נוסטלגית ומפתיעה בכל ביס
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: מאיה מיסקין

המצרכים

  • 1 חבילה דפי וופל עגולים (פרטים למטה)

לציפוי:

  • 200 גרם חלבה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות רום
  • 2 כפות דבש
  • 6 כפות קקאו
  • 300 גרם חמאה
  • 8 כפות מים

אופן ההכנה

  • מחממים את המים עם הסוכר ובוחשים עד שהסוכר נמס.
  • לאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים על אש נמוכה.
  • כעת מרכיבים את עוגת הוופלים - את הוופל הראשון מניחים על מגש, מעליו ניצוק 3 כפות מקרם השוקולד ונמרח בעזרת לקקן. ממשיכים כך עד הוופל האחרון.
  • מעל לוופל האחרון ניצוק את כל השוקולד שנישאר לנו, נצפה בצידי העוגה בעזרת לקקן ומפזרים קוקוס לקישוט.
  • מעבירים את עוגת הוופלים למקרר למשך שעתיים וזה הכל.

הערות וטיפים

דפי וופל עגולים - או בשמם האחר עלי וופל (למצוא גם תחת השם בסיס לעוגת וופל), הינם דפי וופל מוכנים לשימוש באפיית עוגות. ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה או בחנויות למוצרים ממזרח אירופה. בסוג שבמתכון יש 6 יחידות בחבילה אחת - אבל אפשר להשתמש באיזה סוג שאוהבים (דוגמא). 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.