Go Back
מאפה שמרים

מאפה שמרים עם קרם פטיסייר

מרקם חלומי עם טעם מושלם
ציון 3.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אתי ממן

המצרכים

  • 420 גרם קמח
  • 1 כף שמרים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל חלב פושר
  • ½ כפית מלח

לקרם פטיסייר:

  • 2 חלמונים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 250 מ"ל חלב
  • 25 גרם קורנפלור

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב חצי כמות הקמח עם השמרים ואז נוסיף את הסוכר, ביצה, חלב וממשיכים לערבל. לקראת סוף הלישה נוסיף את שאר הקמח הדרגתית.
  • נכסה את הקערה עם מגבת מטבח ונתפיח למשך חצי שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-18 כדורים, (40 גרם לכל כדור), ונכסה ונתפיח שוב למשך 10 דקות.
  • נרדד את כדור הבצק לרצועה דקה וארוכה, ונניח בצד. נרדד כדור נוסף ונגלגל את שתי הרצועות ביחד וסוגרים לחישוק. יוצרים צורה של מספר 8 ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים.
  • בסיר על להבה נמוכה נערבב את החלמונים, חלב, סוכר וסוכר וניל ואז נוסיף את הקורנפלור ונערבב במהירות למניעת גושים. מסירים מהאש ומעבירים לשקית זילוף
  • בקערה קטנה מערבבים חלמון עם מעט מים ומברישים את המאפים. מזלפים קרם פטיסייר לתוך העיגוליםחישוקים של המאפה, ומפזרים שקדים פרוסים.
  • אופים על חום של 170 מעלות למשך 35 דקות בערך. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.