Go Back
פאי שוקולד

מתכון פאי שוקולד פרווה נדיר (ללא גלוטן)

מתכון לפאי שוקולד ללא גלוטן, שמכינים מבסיס בצק נוח וחלומי המקבל פריכות עדינה, ומשודך למלית שוקולד עשירה במיוחד.
ציון 4.48 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: שמחה אלגלי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 מחמאה (200 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח תמי ללא גלוטן ( או קמח רגיל)

למלית:

  • 200 גרם שוקולד
  • ½ כוס קצפת צמחית (או שמנת מתוקה)
  • 25 גרם מחמאה
  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • במיקסר ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד עד לאחידות.
  • מעבירים לתבנית ואופים את הבצק מעט על 180 מעלות, עד שהוא מתייצב ולהזהבה קלה.
  • מוציאים מהתנור ושופכים את המלית מעל.
  • להכנת המלית - במיקרוגל ממיסים את השוקולד, קצפת צמחית, וחמאה ומערבבים עד שמתקרר קצת
  • לאחר מכן מוסיפים את 2 חלמונים ומערבבים.
  • מקציפים 3 חלבונים ומוסיפים חצי כוס סוכר, ואז מוסיפים ומערבבים בצורת עטיפה עם השוקולד
  • שופכים על הבצק שבתנור
  • מכניסים חזרה לאפייה למשך 20 דקות בערך.
  • אפשר להמיר למלית חלבית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.