Go Back
לימון כבוש

לימון כבוש ב-5 דקות

טעם ייחודי ונדיר בכלום עבודה
ציון 4.32 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: ממטבחה של יפה סייג

ציוד

צנצנת זכוכית עם מכסה שניתן לסגור הרמטית

המצרכים

  • לימונים ננסיים (בהתאם לגודל הצנצנת)
  • מלח גס (בשפע)
  • מיץ לימון (טרי)
  • מעט שמן זית

לגיוונים:

  • פפריקה מתוקה (בערך כפית על כל חצי כוס מלח גס)
  • שיני שום קלופות ופרוסות (לפי הטעם)
  • פלפל חריף פרוס (לפי הטעם)
  • רוזמרין

אופן ההכנה

  • נעקר את הצנצנת - נשפוך לתוכה מים רותחים או 'נבשל' אותה בסיר עם מים רותחים. נייבש.
  • נחצה את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, מעין סנדוויץ').
  • נחרוץ איקס בתחתית כל לימון, כך שייפתח מעט. נדחס מלח גס לתוכו ונעביר לצנצנת.
  • נדחס את הלימונים בצנצנת, כך שכל הלימונים יהיו דחוסים ויתחילו להגיר נוזלים.
  • נסחט פנימה לצנצנת מיץ לימון ונדאג שיכסה את הלימונים עד הסוף ואז נסיים בחצי ס"מ שמן זית. נסגור היטב.
  • נשאיר את הצנצנת במקום מוצל במטבח לשבוע ואז נעביר למקרר.
  • הלימונים יהיו טובים אחרי שבועיים - שלושה. נפתח ונבדוק.
  • נאחסן בצנצנת סגורה במקרר.
  • שדרוגים - אפשר להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.