נעקר את הצנצנת - נשפוך לתוכה מים רותחים או 'נבשל' אותה בסיר עם מים רותחים. נייבש.
נחצה את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, מעין סנדוויץ').
נחרוץ איקס בתחתית כל לימון, כך שייפתח מעט. נדחס מלח גס לתוכו ונעביר לצנצנת.
נדחס את הלימונים בצנצנת, כך שכל הלימונים יהיו דחוסים ויתחילו להגיר נוזלים.
נסחט פנימה לצנצנת מיץ לימון ונדאג שיכסה את הלימונים עד הסוף ואז נסיים בחצי ס"מ שמן זית. נסגור היטב.
נשאיר את הצנצנת במקום מוצל במטבח לשבוע ואז נעביר למקרר.
הלימונים יהיו טובים אחרי שבועיים - שלושה. נפתח ונבדוק.
נאחסן בצנצנת סגורה במקרר.
שדרוגים - אפשר להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.