Go Back

מתכון רולדה של סבתא הכי טעימה

מרקם חלומי עם טעם של פעם
ציון 4.39 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן מעט
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לרולדה:

  • 4 ביצים L (מופרדות)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • 4 כפות שמן

לקרם שוקולד:

  • 4 כפות מים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ¼ כפות קקאו/שוקולית
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם מחמאה (או מרגרינה)

לגנאש:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 170מעלות אפיה.
  • נפריד את הביצים. נקציף את החלבונים עם מעט מלח ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה (עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק).
  • נוריד את מהירות המיקסר למינימום ונוסיף את החלמונים.
  • נמשיך להקציף על מהירות נמוכה ונוסיף קמח ושמן.
  • לצקת את הבלילה לתבנית (רצוי לדפוק את התבנית על מנת לקבל רולדה אחידה בגובה).
  • נאפה לעשרים דקות בזמן שהרולדה בתנור
  • נכין את קרם השוקולד - בקלחת נחמם את הסוכר עם המים ואז נוסיף שוקולית או קקאו ונערבב מעט
  • נוסיף קוביות שוקולד מריר ונערבב היטב עד שהשוקולד נמס.
  • נעביר ללהבה נמוכה ונוסיף מחמאה או מרגרינה.
  • נכבה את הגז ונמשיך לערבב עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
  • כשהרולדה מוכנה נצנן מעט ונגלגל עם נייר האפיה (רצוי להכניס את הרולדה לשקית ולאטום את השקית לגמרי).
  • בזמן שהרולדה בשקית נכין את הגנאש.
  • בקלחת נחמם את השמנת להקצפה עם השוקולד, נערבב מעט עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
  • להרכבת הרולדה - נפתח את הרולדה על משטח עבודה.
  • נמרח את קרם השוקולד ונגלגל שוב את הרולדה רק הפעם בלי נייר אפיה.
  • נניח את הרולדה על רשת ויוצקים מהגנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.