Go Back
סופגנייה מיוחדת

סופגנייה מיוחדת ללא גלוטן

מרקם חלומי עם מראה מהמם
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מירב נחום

המצרכים

  • 3 ביצים L
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף סוכר (גדושה)
  • 1 ¼ כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף ערק
  • 1 קילו קמח תגמיש תמי סגול (אפשר גם כתום)
  • 500 מ"ל מים

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים 3 ביצים גודל L עם רבע כוס שמן וכף סוכר גדושה.
  • לאחר הקצפה מוסיפים כפית ורבע שמרים יבשים עם כף ערק, ותוך כדי ערבול מוסיפים את הקמח.
  • מוסיפים 500 מ"ל מים ובודקים שהעיסה לא תהיה דלילה ולא סמיכה מדי שזה נוח לעבודה.
  • מתפיחים עם ניילון נצמד במקום חמים למשך 50 דקות
  • לצורת הפרח נרדד את הבצק ונקרוץ עיגולים, ועם עיגול גדול בינוני וקטן עושים צורת פרח כך שמניחים את העיגול הגדול ועליו את הבינוני ועליו את הקטן. מכניסים את האצבע באמצע לקבל את הצורה.
  • נחמם סיר עם שמן עמוק אבל את הטיגון עצמו עושים על אש ממש נמוכהץ
  • אפשר גם לזלף בכל טעם שאוהבים ולקשט לפי טעם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.