Go Back
פפנאש - סופגניות רומניות

פפנאש - סופגניות רומניות נדירות

חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: זיוה כהן

המצרכים

  • 500 גרם גבינת טוב טעם (או כנען)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף חומץ
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות קמח תירס
  • 1 ½ כוסות קמח לבן (מנופה)
  • 2 כפות סוכר
  • שמן לטיגון

להגשה:

  • שמנת חמוצה (או קרם פרש למי שאוהב)
  • ריבת דובדבנים עשירה (ניתן לשדרג לכל ריבה שתאהבו)

אופן ההכנה

  • מערבבים את הגבינה עם סוכר ומוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את החומץ וכל שאר החומרים ומאחדים לתערובת ומניחים למנוחה בצד כחצי שעה.
  • הבצק קצת דביק מפני שיש בו יותר גבינה ופחות חומרים יבשים.
  • מחממים שמן ל-170 מעלות על להבה בינונית.
  • בינתיים מרטיבים ידיים ומכינים סופגניות עם חור באמצע כמו דונאטס, ובצד מכינים עיגולים קטנים שלאחר הטיגון יהיו מעל החור (ראו בתמונה אופן הגשה). אפשר גם להכין כדורים רגילים למי שמתקשה.
  • מטגנים את הסופגניות ומגישים כאשר מוזגים ריבה עשירה בטעמה המשובח וכף עד שתיים שמנת חמוצה. וקיבלתם פפנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.