Go Back
דבלה

דבלה - שושני בצק טריפוליטאים

מבצק קריספי ודקיק בטעם מושלם
ציון 4.30 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: שרה בן ניסן

ציוד

מכונת פסטה

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 3 ½ כוסות קמח
  • 1 כף חומץ
  • 11 כפות מים
  • ¾ כף אבקת אפיה

לסירופ:

  • 4 ½ כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכ את הביצים עם המים, אבקת אפייה, כף חומץ, ונקציף עד למרקם אחיד.
  • מוסיפים את הקמח וללוש עד לבצק אחיד. לאחר מכן ממשיכים לעבד את הבצק ביד על משטח מקומח, עד שהבצק מתגבש.
  • שמים בשקית ניילון למנוחה של חצי שעה.
  • פותחים את הבצק לעלה דק ומיישרים בעזרת גלגלת. מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב של 4-5 ס"מ. כל רצועה חותכים ל-3 חלקים.
  • עוברים לרדד במכונת פסטה, ומפזרים מעל מעט קמח.
  • מטגנים בשמן עמוק לפי הסרטון.
  • על הגז מרתיחים יחד את המים וסוכר לסירופ. לאחר מכן טובלים מכל הצדדים בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.