Go Back
עוגת כנאפה

עוגת כנאפה פרווה בטעם נדיר

קריספיות מטריפה עם טעם עשיר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

תבנית 24 משומנת
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 475 גרם שערות קדאיף (מופרדות ומפוררות ושבורות כמה שאפשר)
  • 200 גרם נטורינה (מומסת)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 כוסות מים (לחלבי - 3 כוסות חלב)
  • 5 כפות קורנפלור
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות סולת
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שמנת צמחית (או מתוקה לחלבי - 250 מ"ל)

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 ½ כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מפרידים את שערות הקדאיף ומפוררים ושוברים אותם כמה שאפשר.
  • מוסיפים מעליהן את הנטורינה המומסת עם 3 כפות אבקת סוכר, ומעבירים הכל לסיר רחב ומטגנים אותן כמו שהם עד שמקבלים צבע חום יפה.
  • בסיר בינוני שמים את המים, קורנפלור, סוכר, סולת וסוכר וניל, ומבשלים כ-10 דקות וכל הזמן מערבבים, עד שהכל מסמיך.
  • לאחר מכן מוסיפים את השמנת צמחית ומערבבים ומכבים את הגז.
  • מסדרים בתבנית חצי מכמות השערות קדאיף בתחתית, ומעל לצקת את הקרם הלבן, ומעל מסדרים את שאר הקדאיף.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 190 מעלות למשך 50 דקות בערך, לא טורבו.
  • בינתיים מכינים את הסירופ על ידי בישול הכל יחד כ-15 דקות ואז מקררים. שופכים מעל לעוגה לאחר אפייה אחרי שהתקררה. אפשר גם לפזר פיסטוק.

הערות וטיפים

לסרטון אופן הכנה הקליקו כאן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.