לעוגת שוקולד - מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד.
בקערה שמים כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו וכוס מים רותחים ומערבבים.
מקציפים את החלמונים עם הבלילה של הקקאו למשך 3 דקות. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את השמן, קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל ומקציפים למשך 3 דקות.
מערבבים את הקצפת הלבנה עם הבלילה של הקקאו בעדינות, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 45 דקות בערך.
מרתיחים על הגז את הרבע שמנת מתוקה ושופכים לקערה קטנה עם השוקולד ששברנו לקוביות ומערבבים.
להכנת צורת ברבור - ממיסים חבילת שוקולד מריר ושמים בשקית זילוף.
על נייר אפייה מזלפים צורת עיגול ומעבירים פס אחד עם מזלג. מכניסים למקפיא למשך 5 דקות.
לקצפת - מערבבים את הפודינג עם כוס חלב ושמנת מתוקה ומזלפים מעל לעוגת השוקולד.