Go Back
עוגת שוקולד אוורירת

עוגת שוקולד מהממת ומפוארת בהכנה קלה

טעם עשיר עם מרקם עסיסי ומטריף
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: צפנת קורדובה

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

לעוגת שוקולד:

  • 7 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים (רותחים)
  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות שוקולית
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 ½ שקיות אבקת אפייה
  • 1 חפיסה שוקולד חלב (או מריר)
  • ¼ שמנת מתוקה (63 מ"ל)

לקצפת:

  • 1 פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לברבור שוקולד:

  • 1 חבילה שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • לעוגת שוקולד - מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד.
  • בקערה שמים כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו וכוס מים רותחים ומערבבים.
  • מקציפים את החלמונים עם הבלילה של הקקאו למשך 3 דקות. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את השמן, קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל ומקציפים למשך 3 דקות.
  • מערבבים את הקצפת הלבנה עם הבלילה של הקקאו בעדינות, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 45 דקות בערך.
  • מרתיחים על הגז את הרבע שמנת מתוקה ושופכים לקערה קטנה עם השוקולד ששברנו לקוביות ומערבבים.
  • להכנת צורת ברבור - ממיסים חבילת שוקולד מריר ושמים בשקית זילוף.
  • על נייר אפייה מזלפים צורת עיגול ומעבירים פס אחד עם מזלג. מכניסים למקפיא למשך 5 דקות.
  • לקצפת - מערבבים את הפודינג עם כוס חלב ושמנת מתוקה ומזלפים מעל לעוגת השוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.