Go Back
ראגו בשר מפורק עם פסטה

ראגו בשר מפורק עם פסטה

ראגו בשר (בולונז) מפורק עסיסי שמובשל בישול ארוך עם ירקות שורש.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: איגור ויינברג

ציוד

מכשיר לבישול בוואקום באמבט מים (סו-ויד) - לא חובה

המצרכים

לבשר:

  • 1 קילו נתח מס' שתיים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון (חלק)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • 2 כפות תערובת תבלינים

לתערובת תבלינים:

  • 1 כפית גרגירי חרדל
  • 1 כפית גרגירי כוסברה
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כפית בצל יבש
  • 1 כפית שאטע
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה

לראגו:

  • גזר (250 גרם )
  • סלרי (300 גרם )
  • בצל (350 גרם)
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • עגבניות מרוסקות (400 גרם - איטלקיות)
  • 3 כפות עלי בזיל
  • 1 כף רוזמרין
  • מלח (לפי הטעם)
  • סוכר (מעט)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • ¾ כוס יין אדום

להגשה:

  • פסטה מוכנה

אופן ההכנה

  • נייבש את הנתח של מס 2 בעזרת מגבת נייר, ואז נמרח חרדל, מלח, פלפל שחור ותערובת תבלינים.
  • נכניס לשקית ואקום ונסגור במכונת הוואקום. נכניס לסו-ויד שחומם ל-82 מעלות למשך 12 שעות. אם אין מכשיר ואקום, אופן הכנה חלופי בהמשך.
  • לאחר שעברו 12 שעות, נפתח את השקית עם בשר, נשמור את הנוזל שנוצר בזמן הבישול.
  • נטחן את הירקות גס נכניס לקסרול עם 2 כפות שמן זית. נצלה עם מכסה סגור למשך 5-7 דקות עד לאידוי הירקות.
  • נפורר את הבשר לסיבים ונכניס לירקות, נערבב.
  • נערבב ¾ כוס יין אדום עם 2-3 כפות רסק עגבניות ונוסיף לבשר והירקות. נערבב היטב.
  • נוסיף את העגבניות המרוסקות, נוזל הבישול של הבשר וכוס מים, ונערבב. נבשל על אש נמוכה למשך 35-40 דקות, תוך כדי ערבוב.
  • נוסיף עלי בזיל ורוזמרין, מלח ופלפל וסוכר. נשלים טעמים ונגיש עם פסטה מוכנה.
  • אם אין סו ביד - נסגור (צולים) את הבקר כ-2 דקות בכל צד בקסרול עד קבלת צבע חום.
  • לקסרול נוסיף ירקות, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, יין אדום, מלח ופלפל. נכסה ⅔ עם מים
  • נסגור עם מכסה ונצלה על אש נמוכה מאוד בתנור 4-5 שעות.
  • נוציא את הבשר, נפרק אותו ונחזיר את הבשר המפורק תוך הרוטב - לתת לו להתבשל יחד עם הרוטב עוד רבע שעה.
  • נגיש עם פסטה מוכנה.

הערות וטיפים

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.