Go Back
חצ'פורי משגע וטעים LC

חצ'פורי משגע וטעים ב-3 סוגים

מבצק חלומי ומלית מענגת במיוחד
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: איגור ויינברג

המצרכים

לבצק:

  • 400 מ"ל מים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 550 גרם קמח
  • 40 גרם שמן (חמניות)

למילוי :

  • 400 גרם גבינה גאורגית (אימרולי)
  • 1 חלמון ביצה
  • 50 גרם גבינת סולוגוני
  • 40 גרם חמאה
  • 200 גרם גבינת טבורוג
  • 50 גרם שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • מתחילים בגבינות - לגבינת האימרולי מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים חלמון ביצה אחד ואז מוסיפים את גבינת הטבורוג ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים שמנת חמוצה וגבינת סולוגוני ומערבבים עם טיפה מים לאיחוד התערובת.
  • להכנת הבצק - בקערה שמים את המים החמימים, ומוסיפים את הסוכר ומלח ומערבבים, ואז את השמרים היבשים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הקמח בהדרגה וללוש היטב עד לבצק דביק. אפשר גם ללוש במיקסר. מוסיפים חצי מכמות השמן ומערבבים ולבסוף מוסיפים את שאר הכמות.
  • עוטפים בניילון נצמד ושמים את הבצק להתפחה של שעה. לאחר מכן מערבבים שוב ושמים להתפחה שנייה.
  • עושים כדורים של 180 גרם מהבצק, ומשאירים למנוחה לעוד כמה דקות. לכל כדור לוקחים גבינה באותו משקל של הבצק (180 גרם ממלית הגבינה).
  • להכנת האצ'רולי חצ'פורי - מרדדים כדור הבצק לעלה כמו של פיצה, אחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה לצורה של סירה ומהדקים (כמו בסרטון).
  • מכניסים לאמצע את מלית הגבינה (180 גרם) ומשטחים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 250 מעלות למשך כ-10 דקות. 2
  • דקות לפני שהמאפה מוכן מוציאים מהתנור, מניחים חלמון ביצה באמצע ומחזירים לתנור לאפייה של עוד 2 דקות. מגישים עם חמאה.
  • לאימרולי חצ'פורי - פותחים את כדור הבצק לצורת עיגול, באמצע שמים את הגבינה וסוגרים את הבצק למעלה מסביב למלית. לאחר מכן מרדדים לעיגול שוב.
  • דואגים לחורר כמה חורים ומכניסים לתנור באותו חום למשך אותו זמן.
  • למגרולי חצ'פורי - אותו אופן הכנה כמו אימרולי, רק לפני שמכניסים לתנור מצפים בתערובת חלמון ומים ומפזרים מלמעלה את אותן הגבינות שיש בפנים.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.