Go Back
סלט חצילים

סלט חצילים טעים בטירוף בהכנה קלה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
ציון 4.43 על ידי 76 דירוגים
באדיבות: שרה בן ניסן

המצרכים

  • 3 חצילים (גדולים)
  • ½ כוס שמן
  • מלח

רוטב לסיר:

  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות פלפל צ'ומה
  • 2 כפות רסק
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס חומץ (אפשר לסחוט 4 לימונים במקום)
  • מלח

אופן ההכנה

  • לוקחים את החציל, קוטמים אותו בצדדים ומקלפים כמו זיברה, ואז חותכים לחצאים, ואז חותכים עוד פעם לחצאים. פורסים לקוביות בגודל כמו בסרטון.
  • מסדרים בתבנית תנור ומזגגים כחצי כוס שמן מעל. מפזרים מלח עבה מעל ומערבבים.
  • מכניסים לאפייה בתנור לתא העליון במצב גריל בחום גבוה, עד להזהבה מלמעלה ואז הופכים ונותנים הזהבה לצד השני.
  • בסיר שמים מעט שמן, פלפל צ'ומה, רסק עגבניות ומערבבים יחד למשך 3 דקות בערך.
  • מוסיפים חצי כוס ומים וחצי כוס חומץ ומערבבים. מתבלים במלח לפי הטעם.
  • מכניסים את החצילים שיצאו מהגריל לתוך הרוטב ומערבבים, ומבשלים עוד כמה דקות.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.