Go Back
עוגת וניל

עוגת וניל רכה בטעם לימוני מעלף

רכות ועסיסיות משגעת עם טעם מושלם
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: חופית אלמקייס

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק קטנות / תבנית 24 / אינגליש קייק מטפלון
Advertisements

המצרכים

  • 100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי (נפוליאון)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 3 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
  • מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ½ כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

לזיגוג:

  • 3 כפות אבקת סוכר
  • מיץ מחצי לימון
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית
  • מקציפים במיקסר את החמאה עם הגבינה והסוכר למשך 5 דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
  • מוסיפים ביצה אחר ביצה ואת מיץ הלימון ושני סוגי הוניל.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת אפייה, כף אחרי כף ומערבלים עוד דקה לאיחוד.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ואופים אפייה רגילה למשך 35-45 דקות בערך, תלוי בגודל התבנית, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
  • מצננים היטב, מכינים את הזיגוג - מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ לימון ולצקת על העוגה.
  • אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית גדולה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.