Go Back
עוגת וניל

עוגת וניל רכה בטעם לימוני מעלף

רכות ועסיסיות משגעת עם טעם מושלם
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: חופית אלמקייס

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק קטנות / תבנית 24 / אינגליש קייק מטפלון

המצרכים

  • 100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי (נפוליאון)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 3 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
  • מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ½ כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

לזיגוג:

  • 3 כפות אבקת סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית
  • מקציפים במיקסר את החמאה עם הגבינה והסוכר למשך 5 דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
  • מוסיפים ביצה אחר ביצה ואת מיץ הלימון ושני סוגי הוניל.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת אפייה, כף אחרי כף ומערבלים עוד דקה לאיחוד.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ואופים אפייה רגילה למשך 35-45 דקות בערך, תלוי בגודל התבנית, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
  • מצננים היטב, מכינים את הזיגוג - מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ לימון ולצקת על העוגה.
  • אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית גדולה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.