Go Back
קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

קרואסון ביתי כמו בקונדיטוריה

רכים ומשגעים בטעם מושלם
ציון 4.45 על ידי 43 דירוגים
באדיבות: ענת חן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית תנור

המצרכים

  • לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים שלמות
  • 2 כוסות מים פושרים

לסירופ קרואסון:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מיץ לימון
  • 1 שקית סוכר וניל

למילוי קרואסון:

  • שוקולד חלב (או קוביות חמאה עם שקדים לבנים)

לסינרול:

  • חמאה
  • סוכר
  • קינמון

לציפוי סינרול:

  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 1 ½ כוסות אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • להכנת קרואסונים - נלוש את כל המרכיבים לבצק רך ומעט דביק.
  • מתפיחים שעה, ואז נלוש שוב ומתפיחים שוב שעה.
  • מחלקים ל-4 כדורים , ומרדדים וחותכים למשולשים עם גלגלת פיצה.
  • ממלאים בכל בקוביות שוקולד וקוביות חמאה עם שקדים לבנים, או בכל מלית אחרת שאוהבים.
  • מתפיחים כחצי שעה ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך עשר דקות בערך, לא יותר.
  • אין צורך להבריש בביצה
  • מכינים סירופ על ידי הרתחת כוס מים וכוס סוכר ומעט מיץ לימון ,וסוכר וניל אחד. לאחר מכן מורחים מעל הקוראסונים בעודם חמים .
  • להכנת סינרול קינמון - מחלקים ל-3 כדורים, מרדדים כל כדור ומורחים חמאה ,מפזרים תערובת סוכר וקינמון ומדביקים את התערובת סוכר וקינמון לחמאה כדי שלא ייצא מהצדדים בזמן החיתוך והאפייה.
  • מגלגלים לרולדה, ומקפיאים כעשר דקות.
  • מוציאים וחותכים ל-6 יחידות במרווחים של כ-2 ס"מ.
  • מרדדים כדור נוסף וחוזרים על הפעולה של מריחת חמאה ולפזר סוכר וקינמון.
  • מניחים בתבנית משומנת, מסדרים במרווחים לא צפופים ומתפיחים כשעה.
  • אופים בתנור שחומם על 190 מעלות למשך 20 דקות בערך.
  • מערבבים את כל חומרי הציפוי עם מטרפה ושופכים מעל המאפה כשהוא חם.
  • מפזרים אגוזי פקאן מסוכרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.