Go Back
עוגת גבינה הכי מושלמת ללא סוכר

עוגת גבינה הכי מושלמת ללא סוכר לבן

טעם לא מתפשר עם מרקם גבינתי חלומי
ציון 4.45 על ידי 38 דירוגים
באדיבות: שירלי עשיר

ציוד

סיר ג'חנון קוטר 20 / תבנית 26
Advertisements

המצרכים

  • 7 יחידות ביצים (בגודל L)
  • 1 כוס תחליף של סוכר ("כמו סוכר" של סוכרזית)
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם, מומלץ להשתמש בפודינג "ללא תוספת סוכר")
  • 3 כפות קמח גדושות
  • 3 כפות קורנפלור גדושות
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים תנור על 200 מעלות ומניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור, שלב אחד ומעל מניחים רשת.
  • במיקסר מקציפים את החלבונים עד שנהיים כמו קצף של חלב, ואז מוסיפים בהדרגה את התחליף סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
  • בקערה גדולה מניחים את הגבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג, ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
  • מאחדים את קצף החלבונים לקערת הגבינה ב-3 פעמים ובתנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת.
  • משמנים תבנית 26 או סיר ג'חנון בחמאה, ומושכים את התערובת ולהטיח את התבנית בשיש מספר פעמים.
  • אופים למשך 15 דקות ראשונות על 200 מעלות, ואז מורידים את החום ל-150 מעלות לעוד 45 דקות.
  • בסיום האפייה מכבים את התנור ומשאירים שעה בתוך תנור סגור בלי לפתוח את הדלת בכלל.
Advertisements

הערות וטיפים

הערה: לעוגה ללא סוכר יש להשתמש באינסנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר שמיוצר ע"י כמה חברות (למשל TUSSO) וניתן למצוא בסופרמרקטים באזור מוצרים לסכרתיים. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.