Go Back
עוגת גבינה ניו יורק מושלמת ללא קמח

עוגת גבינה ניו יורק מושלמת ללא קמח

תחתית פריכה עם מלית עשירה ורכה
ציון 4.49 על ידי 33 דירוגים
באדיבות: מיטל מיכאלי

ציוד

רינג קוטר 22

המצרכים

לתחתית:

  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 170 גרם פתי בר

למלית הגבינה:

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 80 גרם שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינת שמנת 30%
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 180 גרם סוכר
  • 5 ביצים L

לציפוי:

  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 20 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • נטחן במעבד מזון את הפתי בר לתערובת חולית, ונערבב עם חמאה מומסת ואז נאחד בין השניים.
  • נעביר את תערובת הביסקוויטים והחמאה לרינג עטוף היטב בחלק התחתון שלו ונשטח את הביסקוויטים טוב טוב לתחתית!
  • נעביר למקפיא בינתיים להתייצבות התחתית ואז נעבור להכנת מלית הגבינה.
  • נמיס שמנת מתוקה ושוקולד לבן לקבלת תערובת חלקה ללא גושים ונניח בצד.
  • בקערה גדולה נשים גבינת שמנת, גבינה לבנה וסוכר ונטרוף היטב.
  • נוסיף את הביצים, כל פעם אחת אחת פנימה, וטורפים לאחר הוספת כל אחת, עד שכולן טרופות היטב. לאחר מכן נוסיף פנימה את השוקולד הלבן שהמסנו תחילה ונטרוף שוב.
  • נוציא את הרינג מהמקפיא ונניח אותו על תבנית תנור, נשמן את הרינג בעזרת מעט חמאה מומסת/תרסיס שמן ונמזוג את מלית הגבינה.
  • כדי שיהיה נוח למזוג כי הבלילה מאוד נוזלית.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-155 מעלות (מצב אפיה רגיל) למשך שעה וארבעים דקות עד שעה וחמישים דקותף יחד עם תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
  • יודעים כשהעוגה מוכנה ברגע שהיא יציבה בצדדים ורוטטת במרכז וכשנכניס פנימה קיסם הוא נקי מהבלילה.
  • נוציא את העוגה בזהירות מהתנור- לא נכבה אותו. ונכין את הציפוי שמנת.
  • לציפוי שמנת - נערבב את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר היטב ונמזוג מעל עוגת הגבינה בעזרת כף גדולה/פלטה.
  • נכניס ל-10 דקות אפייה נוספות בתנור כדי שהשמנת תתייצב על העוגה ואז נוציא מהתנור.
  • נצנן על השיש למשך 40 דקות ואז נעביר למקרר ל 8-10 שעות לפחות.
  • לאחר שהעוגה מתקררת, נעביר סכין חדה מסביב ונחלץ מהרינג.
  • נחתוך ונגיש.
  • לקבלת תוצאה נכונה - לא מומלץ להחליף את הגבינות הרשומות בגבינות אחרות.
  • בגלל שזו לא עוגת גבינה אפויה רגילה גבוהה לא משתמשים בנייר אפייה בצידי הרינג, מי שנוח שנוח לו עם נייר אפייה בצדדים בהחלט יכול לשים
  • מומלץ להכין את העוגה יום/לילה לפני שרוצים לאכול ממנה, היא רק משתבחת יום למחרת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.