Go Back
טנזיה מרוקאית מושלמת לראש השנה

טנזיה מרוקאית לראש השנה (טנזייה)

טנזיה מרוקאית, תבשיל העשוי מפירות יבשים שמכינים בחגים לאווירה חגיגית יותר!
ציון 4.44 על ידי 57 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
  • 150 גרם שזיפים
  • 150 גרם משמשים
  • 150 צימוקים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 150 גרם שקדים מולבנים
  • ½ כוס שומשום
  • אפשר להוסיף קשיו חמוציות בוטנים
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 מקל קינמון
  • 3 כוכבי אניס
  • ¼ כפית כורכום
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון שחום, ואז מוסיפים את הפיצוחים ומטגנים כ-3 דקות.
  • מוסיפים את הסילאן והסוכר ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים ואז מכניסים את המקל קינמון והאניס. מתבלים בכורכום מלח פלפל שחור גרוס.
  • מביאים לרתיחה, ואז מבשלים על אש בינונית להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.
  • מומלץ כתוספת לאורז לבן או לקוסקוס. הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.