Go Back
+ servings
פסטייה שושנים - פילו עוף ממולא

פסטייה שושנים - פילו עוף ממולא

עם בצל מקורמל והמון שקדים מפנקים
ציון 4.48 על ידי 34 דירוגים
כמות 14 יחידות
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

  • 700 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 בצלים חתוכים לקוביות
  • ½ כוס גפרורי שקדים
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • ראס אל חנות

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל ב-3 כפות שמן עד שהם מעט זהובים. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים למשך 10 דקות, מדי פעם לערבב.
  • מוסיפים את התבלינים ואת הסילאן, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות, ואז מורידים מהאש.
  • מוסי]חפ חצי צרור קצוץ של כוסברה או פטרוזיליה (אפשר לוותר), ואז מוסיפים את השקדים.
  • מקררים לפני מילוי.
  • להרכבה - משמנים את השיש בשמן, ומניחים דף פילו על השיש המשומן
  • מורחים שמן מעל דף הפילו.
  • בעדינות תוך כדי הרמה מסובבים את דף הפילו פעמיים, וכך נוצר מרכז עם קיפולים.
  • מניחים במרכז מהמילוי.
  • לוקחים את שאריות דף הפילו ומקפלים מעל המילוי פעם מימין ופעם משמאל.
  • מהדקים היטב, ואז הופכים ומניחים על נייר אפיה.
  • משמנים מלמעלה, ומכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם על 200 מעלות עד להזהבה מלאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.