Go Back
לחמניות שום

לחמניות שום ממולאות בגבינה ועשבי תיבול

זהובות ונדירות עם טעם מענג
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 300 מ"ל מים

למריחה:

  • 3 שיניי שום מגורדות
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוץ
  • ¼ צרור בזיליקום קצוץ
  • ½ כפית מלח גס
  • ½ כוס שמן זית

למילוי:

  • מוצרלה מגורדת

לפיזור:

  • 50 גרם פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נניח קמח סוכר ושמרים ונערבב. נוסיף מים, שמן ומלח וללוש במשך 10 דקות רצופות. הבצק שמתקבל הוא רך ומעט דביק.
  • בידיים משומנות מעט ליצור כדור ונעביר לקערה משומנת להתפחה. נכסה בניילון נצמד ונתפיח כשעה ורבע עד הכפלת נפח.
  • נוריד את הבצק למשטח מקומח קלות. ליצור כדורים במשקל 70 גרם כ׳א. נפזר מעט קמח מעל הכדורים ונכסה במגבת לרבע שעה נוספת.
  • נפתח כל כדור (בעזרת במעט קמח) בעזרת הידיים לצורת אליפסה. נמלא במוצרלה ונסגור. אפשר להשאיר אותם כך ולהעביר לתבנית ואפשר ליצור צורות של לחמניה קשר.
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. נתפיח עוד כ-20 דקות.
  • בקערה נניח את הירק, השום, המלח, והשמן. נערבב ונמרח על הלחמניות
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. נאפה עד הזהבה קלה, נוציא מהתנור (לפני שהלחמניות מוכנות) נבריש שוב בתערובת השום, נפזר פרמז'ן ונחזיר לתנור לאפייה סופית והזהבה עמוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.