Go Back
+ servings
מוס שוקולד לבן

קינוח מוס שוקולד לבן עם וופל בלגי ונוטלה

מראה מהמם ומרשים עם טעם עשיר
ציון 3.72 על ידי 7 דירוגים
כמות 10 יחידות
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

תבנית סיליקון חצי כדור קוטר 7 ס"מ

המצרכים

למוס שוקולד לבן:

  • 500 מ"ל שמנת להקצפה
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לבסיס וופל ונוטלה:

  • 150 גרם גביעי גלידה וופל בלגי
  • 170 גרם נוטלה

לציפוי:

  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמנת להקצפה

אופן ההכנה

  • נתחיל עם המוס - בקערה נשפוך 250 מ"ל שמנת להקצפה (לא כל כמות השמנת!!) ונביא לרתיחה.
  • נשבור פנימה את השוקולד הלבן, נשהה 2 דקות בתוך השמנת ואז נערבב להמסה מלאה. נעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור למשך 4 שעות, עד שהתערובת קרה מאוד.
  • לאחר 4 שעות, נשפוך את תערובת השוקולד הלבן והשמנת לקערת מיקסר, נוסיף את האינסטנט פודינג וניל ואת יתרת השמנת להקצפה ונקציף במהירות בינונית עד למוס יציב אך לא נוקשה (להיזהר מהקצפת יתר).
  • נשפוך לתבנית חצי הכדור עד 3/4 מהגובה, ונכניס למקפיא להתייצבות
  • בינתיים נכין את בסיס הוופל בלגי - בקערה גדולה נשבור את הוופל הבלגי לחתיכות קטנות, נוסיף את הנוטלה ונערבב היטב. מומלץ ללוש עם הידיים.
  • נוציא את כיפות המוס מהמקפיא ונניח ב-¼ הנותר את שברי הוופל ונהדק היטב.
  • נכניס להקפאה של 5 שעות.
  • נכין את הציפוי - נרתיח את השמנת להקצפה. נשבור פנימה את 2 סוגי השוקולד ונמיס יחד.
  • נחלץ את המוס מתבנית הסיליקון ונפזר מעל בנדיבות מהציפוי. נשמור בהקפאה.
  • אם אין תבנית סיליקון, אפשר להכין בתבנית רגילה - להתחיל בהכנת תחתית הוופל, מעל את המוס ואז הציפוי מעל. להקפיא ולחתוך לריבועים. לשמור בהקפאה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.