Go Back
עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

עוגה מושלמת המספקת חווית טעמים מענגת שתשאיר עם אובססיה לעוגות תפוחים.
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח מנופה (עד 3 כוסות במידת הצורך (לבצק רך ונעים))
  • ½1 חבילות חמאה / מחמאה (150 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 חלמונים
  • גרידת תפוז / לימון

למילוי (לבשל):

  • 10 תפוחים (מקולפים וחתוכים)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 כפות מיץ לימון

לציפוי:

  • 2 חלבונים (משוקשקים)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד ליצירת בצק נעים ורך ואז נותנים מנוחה של חצי שעה במקרר.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומורחים היטב את התבנית בחמאה מומסת.
  • מרדדים בתחתית התבנית את הבצק, ומפזרים מעל מעט פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם.
  • מורחים מעל את מלית התפוחים המבושלים שהצטננו.
  • מכסים שוב בשכבת בצק שמרדדים במשטח מקומח, ודוקרים את הבצק העליון ומורחים את החלבונים.
  • מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.