Go Back
+ servings
לחם

לחם דק במחבת

שטוח, רך, ומיוחד במרקמו
ציון 4.19 על ידי 11 דירוגים
כמות 18 יחידות בגודל פיתה
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1 ½ כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח

תערובת למריחה 1:

  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • זעתר עם שומשום
  • פטרוזיליה יבשה

תערובת למריחה 2:

  • שמן זית
  • 3 שיני שום כתוש
  • כוסברה קצוצה דק דק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • נלוש בידיים את הקמח עם המים רותחים וכפית מלח, ללוש בזהירות כי זה חם!
  • מורידים על השיש ונלוש היטב כמה דקות, אל דאגה זה בסוף מתאחד.
  • מכסים במגבת ל-15 דקות, ואז מורידים על השיש שוב וללוש לכמה דקות.
  • מחלקים את הבצק ומעגלים לכדורים חלקים. מכסים בניילון מלמעלה כי הבצק מתייבש מהר.
  • נחמם מחבת היטב. מרדדים על השיש ללא קמח (לא נדבק) לעיגול דק.
  • שמים במחבת לוהטת (לא יותר מידי) כחצי דקה עד דקה מכל צד.
  • שמים על מגבת ומכסים במגבת לאטום.
  • כך מכינים את את כל הכדורים. מניחים אחד על השני במגבת זה שומר על חום.
  • לבסוף מכינים איזה תערובת למריחה שרוצים (או שניהם), ומורחים מלמעלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.