Go Back
קיש

מתכון קיש קל ומנצח

עם 4 מילויים עשירים
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: רון שרעבי

ציוד

רינג 24 / תבנית קיש או פאי

המצרכים

  • בצק מוכן של מעדנות "בצק פריך מלוח"
  • גרעינים (כל סוג שאוהבים)

לרוטב רויאל:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח (פלפל)
  • קצת אבקת שום
  • המון שום כתוש
  • אגוז מוסקט
  • גבינות שאוהבים (אפשר 100 גרם בולגרית / פטה, עם 3-4 גבינת עמק)

למילוי:

    קיש בטטה - מערבבים ומכניסים לתנור

    • קוביות בטטה
    • שמן
    • מלח (קצת פלפל)

    קיש בצל - מטגנים עם הסוכר על מחבת

    • בצל
    • סוכר חום

    קיש ברוקולי - מניחים כמו שהוא

      קיש פטריות - מקפיצים על המחבת ומוציאים לפני שמגירות נוזלים

        קיש כרובית - צולים קצת בתנור עם שמן זית

          קיש עגבניות - צולים קצת בתנור

            אופן ההכנה

            • מכינים את רוטב הרויאל והמילוי מראש - מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לאיחוד. אפשר להוסיף חצי כך קמח, או אפילו כף שלמה אם רוצים שיהיה מאוד יציב.
            • נסדר את הבצק בצורה טובה על הרינג. אם יש חלק יותר ״דק״ בבצק מוסיפים לו עוד חתיכה מעל מהחתיכות בצק המיותרות. אפשר גם להוסיף לבצק רוזמרין או טימין יוצא מאוד טעים.
            • נפזר בתחתית קצת גבינת עמק או צהובה. לאחר מכן שמים מעט מהרוטב רויאל, ואז מהמילוי ירק שבחרנו לשים. אפשר גם לערבב. אם שמים פטריות יש להיזהר מהמים שהן מוציאות).
            • מעל נשפוך את כל הרוטב רויאל. נפזר גרעיני דלעת/שומשום/ כל דגן שאוהבים.
            • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות עד הזהבה. אפשר להכניס קיסם לבדוק שלא מיימי מדי.
            • אפשר גם לאפות ולשמור במקפיא ואז לחמם שוב בתנור.
            נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.