Go Back
שבלול בורקס

שבלול בורקס גבינות ותרד

פריך מבחוץ ורך ונימוח בפנים
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • בצק פילאס תורכי (של מעדנות - להפשיר לילה במקרר)
  • 250 גרם קובייה גבינה בולגרית
  • 3 כפות מוצרלה
  • 250 גרם עלי תרד קצוצים (ניתן להמיר למנגולד)

להברשה:

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חלב
  • לקישוט שומשום שחור/לבן

אופן ההכנה

  • להכנת המלית - קוצצים את עלי התרד ומוסיפים להם את הגבינה הבולגרית ואז מועכים אותה
  • ומוסיפים את המוצרלה. מערבבים את הכל.
  • לבצק - את הבצק פילאס פותחים את כל החבילה לאורך, חוצים בקו ישר בעזרת סכין לכל האורך!
  • מניחים בקצה הבצק מהמלית לכל האורך, ומגלגלים לצורת רולדה, ואז להתחיל לגלגל לצורת שבלול
  • לוקחים תבנית עגולה ומשמנים אותה (רצוי בחמאה), ומניחים את השבלול במרכז התבנית.
  • כעת יוצרים שבלול נוסף משארית הבצק, וכורכים סביב השבלול שהנחנו בתבנית.
  • מברישים את הביצה ומפזרים שומשום
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.