Go Back
אטריות עם קציצות בשר, קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות ואטריות

קבלו מתכון לתבשיל אטריות עם קציצות בשר מושלם שמבשלים ברוטב עגבניות עסיסי.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אודליה אזולאי

ציוד

מחבת רחבה

המצרכים

  • 1 חבילה אטריות פפרדלה (400 גרם - שהורתחו)

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון (פרמיום)
  • 1 צרור פטרוזיליה ( קצוצה)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • ½ כוס קמח מצה (לקציצות רכות יותר (להחליף בפירורים))
  • מלח (קורט)
  • מרק עוף (לפי הטעם)
  • ראס אל חנות (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • קינמון (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • שמן (מעט)

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילה רסק קטנה (125 גרם)
  • 5 שיני שום (קצוצות)
  • מרק עוף
  • מים רותחים
  • מלח (קורט)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • סוכר (לפי הטעם)
  • פפריקה (לפי הטעם)
  • מים רותחים

אופן ההכנה

להכנת הקציצות:

  • מכינים את הקציצות על ידי ערבוב כל המצרכים יחד, ויצירת כדורים קטנים עם שמן.
  • שמים בצד עד שהרוטב מוכן.

הכנת הרוטב:

  • מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואז מוסיפים חבילת רסק קטנה עם 5 שיני שום ופפריקה, וממשיכים לטגן.
  • לאחר מכן מוסיפים מים רותחים לפי העין וגם מרק עוף מלח, פלפל, כמון, וסוכר.
  • כעת זורקים את הקציצות לרוטב הרותח, ומבשלים למשך 10 דקות על אש בינונית.
  • אחרי זאת מוסיפים את האטריות פפרדלה שהורתחו לפני, ומערבבים טוב שהכל ייספג.
  • מבשלים למשך עוד 3 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב. מכבים ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.