Go Back
קובה

קובה

עם מרק ירקות משגע
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: יפעת צרפתי

המצרכים

לבצק של הקובה:

  • 1 קילו סולת
  • 1 כף מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות שמן
  • 3 - 3 ½ כוסות מים.

למילוי בשר:

  • 1 קילו בשר
  • בצל
  • מלח
  • פלפל

למרק:

  • עגבניות מגורדות
  • בצל
  • 2 גזר
  • 3 גבעולי כרפס
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מלח
  • שמן

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת הבצק - לשים את כל המרכיבים של הבצק היטב.
  • לאחר לישה, נותנים לבצק מנוחה של רבע שעה בערך.
  • עוברים להכנת המילוי בשר - מטגנים בצל קצוץ ומוסיפים לו את הקילו בשר.
  • מפוררים עד שמחליף את הצבע, ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים.
  • מקררים את הבשר, וממלאים את הקובה. אפשר לאחסן ולהקפיא ולהוציא לבישול במרק או לטיגון מתי שמתחשק.
  • להכנת מרק לקובה - מגרדים את העגבניות, קוצצים את הבצק, גזר וכרפס.
  • שמים שמן בסיר ומטגנים את הבצק עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות המגורדיות, הכרפס, והגזר, ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים.
  • לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מים ומלח ומערבבים.
  • מכסים את הסיר עד ל-5 דקות אחרי רתיחה.
  • כעת מוסיפים את הקובה ונותנים לו שוב להגיע לרתיחה, לערבב.
  • מנמיכים את הגז ונותנים לזה 10 דקות של בישול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.