Go Back

מחמר - פשטידת תפו\"א מרוקאית

קלה להכנה ומלאה בטעמים חלומיים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אוריין סולטאן

ציוד

תבנית קוטר 24-26 ס"מ / כלי פיירקס

המצרכים

  • 3 תפוחי אדמה
  • 10-11 ביצים
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח
  • 1 כף כורכום
  • קצת מרק עוף
  • שום גרוס
  • פטרוזיליה יבשה

אופן ההכנה

  • מרסקים 3 תפוחי האדמה מבושלים בינוניים חמים, ומוסיפים לתוכם בהדרגה את הביצים, וממשיכים לרסק תוך כדי עד שמתקבלת עיסה.
  • סוחטים לתוך העיסה את הלימון שלם, ומוסיפים את שאר המצרכים.
  • לאחר ערבוב טוב, מוזגים את העיסה לכלי משומן שלא ידבק, ומכניסים לאפייה בתנור בחום של 250 מעלות עד להשחמה מכל הכיוונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.