נתחיל בהכנת הבצק - במיקסר שמים את 3 כוסות המים חמים עם 2 כפות שמרים, וממתינים 10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לבצק למשך 10 דקות של לישה, עד שהבצק יוצא חלק ויפה.
לא צריך להתפיח. קורצים עיגולים בגודל 50 גרם, ומגלגלים לנחש. תופסים את האמצע ומרימים את הנחש לקבלת צורה של נחש מקופל ל-2, ואז מלפפים לצורת בורג.
סוגרים לחישוק ומניחים על נייר אפייה, מתפיחים למשך 10 דקות.
בסיר נפרד ממלאים 2 ½ ליטר של מים, ושמים על האש עד שהם רותחים. כשהם רותחים מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
כעת מכניסים כל חתיכה של בצק למים הרותחים למשך 2 דקות ואז מוציאים לנייר אפייה.
לאחר שעושים כך לכל החתיכות, מחממים תנור על 200 מעלות, מברישים את הבייגלים בשמן זית ומפזרים מעל מה שאוהבים (זעתר, מלח גס, שומשום, קצח, צילי גרוס, טימין, רוזמרין, ועוד..).
אופים בקומה הכי קרובה לחלק התחתון של התנור, על להשחמה יפה.
כל תבנית שיוצאת, מניחים עליה מגבת עד שהבייגל מעט מתקרר.