Go Back
עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה מושלמת

רכה, נימוחה ויפהפיה
עדיין אין דירוגים
באדיבות: צליל וונדר

ציוד

תבנית עגולה מספר 24
Advertisements

המצרכים

לתחתית:

  • 15 יחידות ביסקוויטים פתי בר מפוררים
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים שלמות (טרופות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח רגיל
  • גרידת לימון (מי שאוהבת לא חובה)

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
Advertisements

אופן ההכנה

  • נתחיל בתחתית - מערבבים את הפירורים עם החמאה, ומהדקים בתבנית משומנת. לאחר מכן מכניסים למקפיא לכמה דקות עד אשר נכין את המלית.
  • נמשיך במלית - בקערה בינונית מכניסים את כל החומרים למלית ומערבבים, אפשר עם מטרפה שלא יהיו גושים.
  • להוציא את התבנית מהמקפיא ובעדינות שופכים את מלית הגבינה מעל.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהתערובת מסביב טיפה נעשית צהובה, והעוגה לא רוטטת.
  • מכינים את הציפוי - מערבבים את כל החומר יחדיו. מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור, ומעליה מורחים את הציפוי בעדינות וזהירות רבה. לאחר מכן מכניסים שוב לתנור בדיוק ל-10 דקות ולא יותר.
  • מוציאים מהתנור ומצננים, ואז מכניסים למקרר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.