Go Back
עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה מושלמת

רכה, נימוחה ויפהפיה
עדיין אין דירוגים
באדיבות: צליל וונדר

ציוד

תבנית עגולה מספר 24

המצרכים

לתחתית:

  • 15 יחידות ביסקוויטים פתי בר מפוררים
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים שלמות (טרופות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח רגיל
  • גרידת לימון (מי שאוהבת לא חובה)

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

  • נתחיל בתחתית - מערבבים את הפירורים עם החמאה, ומהדקים בתבנית משומנת. לאחר מכן מכניסים למקפיא לכמה דקות עד אשר נכין את המלית.
  • נמשיך במלית - בקערה בינונית מכניסים את כל החומרים למלית ומערבבים, אפשר עם מטרפה שלא יהיו גושים.
  • להוציא את התבנית מהמקפיא ובעדינות שופכים את מלית הגבינה מעל.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהתערובת מסביב טיפה נעשית צהובה, והעוגה לא רוטטת.
  • מכינים את הציפוי - מערבבים את כל החומר יחדיו. מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור, ומעליה מורחים את הציפוי בעדינות וזהירות רבה. לאחר מכן מכניסים שוב לתנור בדיוק ל-10 דקות ולא יותר.
  • מוציאים מהתנור ומצננים, ואז מכניסים למקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.