Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד רכה וטעימה בטירוף

בטעם נדיר ומרקם שמיימי!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 4 כפות קקאו
  • 2 כפות שוקולית
  • 1 כף נס קפה
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 כוס מים רתוחים
  • ¾ כוס שמן
  • 2 ½ כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח

לציפוי :

  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית תמצית רום
  • ½ כפית נס קפה

לקישוט :

  • שוקולד מריר מגורד (כמה שאוהבים)
  • שוקולד לבן מגורד (כמה שאוהבים)

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים ומתחילים קודם עם החלמונים - שמים אותם בקערה גדולה , ומוסיפים מעל 1/3 כוס סוכר וטורפים היטב. לאחר מכן מוסיפים קקאו, שוקולית, נס קפה, רום, ומלח, ומעל את המים החמים ומיד טורפים.
  • מוסיפים כעת את השמן, הקמח, ואבקת אפיה וטורפים למסה חלקה.
  • עכשיו עוברים לחלבונים - מקציפים חלבונים עם סוכר וניל וסוכר .
  • מעבירים לקערת החלמונים מעט מקציפת החלבון וטורפים, ואז מוסיפים את השאר וטורפים הכל יחד למסה חלקה.
  • משמנים את התבנית ולצקת לתבנית.
  • מחממים תנור על תכנית חום עליון תחתון ל-170 מעלות, ואופים כשעה בערך. בודקים עם קיסם אחרי שעה אם צריך להוסיף עוד 10 דקות.
  • מקררים מעט .
  • עוברים להכנת הציפוי - מחממים שמנת בסיר קטן עד שירתח, ואז מוסיפים את השוקולד ומניחים בצד כמה דקות. מוסיפים אז את הנס קפה ורום וטורפים היטב לגנאש.
  • ניצוק מעל העוגה, נקשט, ונזלול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.