בקערה נשים יחד את כל היבשים ונערבב (קמח, אבקת אפייה, סוכר)
נוסיף אשל, ביצה, מלח, ותמצית וניל, ואז נטרוף עד לאיחוד
בסיר נחמם שמן עמוק
נעביר כדורי בצק לתוך השמן החם באמצעות כף גלידה (או כף רגילה). נטגן מכל הצדדים עד להזהבה. (הסופגניות מתהפכות לבד, במידה ולא לעזור להן להתהפך). סרטון הסבר מצורף למטה.
נוציא את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
למילוי - נעביר את הממרח הרצוי לשקית זילוף, בסופגניות נעשה חור קטן עם ידית של כפית, ואז נמלא את הכדורים על ידי זילוף מהשקית. סרטון הסבר נוסף מצורף למטה.
נעביר לקערה עם סוכר ומצפים