Go Back
פשטידה ללא קמח

פשטידה ללא קמח לפסח

מתכון: פיצחנו את הסוד לפשטידה ללא קמח - והמרקם? יוצא אגדה! מתכון טעים לחג הקרב ובא...!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית פאי 26 או אינגליש קייק

המצרכים

מרכיבים:

  • 2 ביצים (גודל לארג')
  • 2 כוסות תירס שימורים (מסונן)
  • ½ כוס טחינה גולמית (בכוס שקופה חד פעמי)
  • כפית אבקת אפייה
  • בצל סגול ( קצוץ)
  • 2 כפות שמן
  • 250 גרם קופסת גבינה לבנה (או קופסת קוטג' )
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • מלח
  • פלפל (שחור)
  • מעט אגוז (מוסקט)
  • 2 תפוחי (אדמה)

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • הטחינה היא התחליף לקמח. אינה מורגשת בטעם בכלל.
  • במחבת נטגן בשמן את הבצל עד להזהבה קלה , אחרי הטיגון נצנן מעט .
  • בקערה נשים את הבצים, הגבינות , הטחינה, הבצל המטוגן ותבלינים ונטרוף היטב ...כעת נוסיף את התירס והאבקת אפייה נערבב היטב.
  • נחמם תנור ל180 מעלות .
  • נעביר את הבלילה לתבנית משומנת נעטר בשומשום, הכנתי בתבנית פאי קוטר 26 וניתן להכין באינגליש קייק ...נאפה בתנור כ - 35 דקות או עד להזהבה ....
  • מי שרוצה להכפיל כמויות שיוסיף ביצה נוספת ...ותוספת גבינות כגון קוטג'...בולגרית וכד' ..ניתן להוסיף פטריות שטוגנו עם הבצל .

הערות וטיפים

מי שלא רוצה להוסיף גבינות או דברי חלב , יכול להוסיף במקום הגבינה 2 תפוחי אדמה להרתיח ולמעוך אותם ולהמשיך את שאר המתכון כרגיל...
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.